-
ایستادگی مقام پولی در مقابل شوکهای برونزای ۱۴۰۳
بانک مرکزی اگرچه با سیاستهای پولی فعال و بازارسازی در بازار ارز تلاش کرد از شکلگیری حباب در بازار ارز جلوگیری کند، اما همچنان نقش شوکهای برونزا در بازار ارز را نمیتوان انکار کرد.
-
چرا بانک مرکزی در بازار طلا ایفای نقش میکند؟
بانک مرکزی به منظور کنترل انتظارات تورمی، حضور فعالی در بازار طلا، به ویژه از طریق ابزارهایی مانند پیشفروش و حراجهای سکه، داشته است.
-
بانک مرکزی به تنهایی قادر به کنترل تورم و نرخ ارز نیست
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بانک مرکزی به تنهایی قادر به حل مشکلاتی مانند تورم، ناترازی بانکها و افزایش نرخ ارز نیست و کسری بودجه پایدار دولت، یکی از عوامل اصلی تورم در سالهای اخیر بوده است.
-
سیاستگذاری ارزی در شرایط زنجیره شوکها
همراه شدن شوکهای بیسابقه با مسائل ساختاری ایران در سال ۱۴۰۳، مدیریت بازار ارز کشور را به مراتب سختتر از سال ۱۴۰۲ کرد و راهاندازی بازار ارز تجاری و برچیده شدن سامانه نیما، شاخصترین اقدام بانک مرکزی برای مدیریت ارزی کشور بود.
-
راهاندازی بازار ارز تجاری به مدیریت موفق ارزی کمک میکند
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: سامانه ارز توافقی با هدف نزدیکتر کردن نرخ ارز به مکانیزم عرضه و تقاضا طراحی شده و کشورهایی که در مدیریت ارز موفق بودهاند، نیز همین مسیر را طی کردهاند.
-
پیشفروش سکه از جهش نرخ ارز جلوگیری کرد
مداخلههای کوتاهمدت بانک مرکزی مانند پیشفروش سکه و واردات طلا توانست در مقاطع حساس از افزایش بیش از حد نرخ ارز جلوگیری کند.
-
راهاندازی بازار ارز تجاری شجاعانه بود
مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی گفت: راهاندازی بازار ارز تجاری میتواند نقش بسیار مؤثری در ایجاد ثبات اقتصادی ایفا کند و در آینده نیز امکان تسهیل مبادلات با بانکهای جهانی را فراهم خواهد کرد.
-
بازار ارز تجاری اولین گام ایجاد یک بازار رقابتی و کارا است
کارشناس مسائل پولی و بانکی گفت: با ایجاد بازار ارز تجاری، بانک مرکزی میتواند نظارت بیشتری بر سازوکارهای مبادلاتی داشته باشد و به نوعی به سمت رسمی شدن شبکه پرداخت حرکت کند.
-
سیاست چندنرخی شدن بازار ارز نادرست بود
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سیاستهای نادرست دهه ۶۰، از جمله چندنرخی بودن ارز، اقتصاد ایران را به سمت رانت و ناکارآمدی سوق داد و بدون اصلاح ناترازیهای اقتصادی، وضعیت تغییر نخواهد کرد.
-
چرا بانک مرکزی ذخایر ارز و طلا را افزایش داد؟
مدیرعامل پیشین بانک تجارت با اشاره به افزایش ذخایر ارز و طلای بانک مرکزی، افزود: اگر بانک مرکزی بخواهد، میتواند ذخایر خود را به بازار تزریق کند و نرخ ارز را کاهش دهد، اما این کار را نمیکند، زیرا حفظ ساختار اقتصادی و جلوگیری از آسیب به تولید اولویت دارد.
-
راهاندازی بازار ارز تجاری اقدام مثبتی است
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به ابزارهای موثر بانک مرکزی در کنترل نرخ تورم، افزود: راهاندازی بازار ارز تجاری به تدریج به ایجاد یک بازار منسجم و حرکت به سمت نرخ تعادل واقعی ارز کمک میکند.
-
سیاست فعال بانک مرکزی در مهار التهابات بازار طلا
اخیرا یک میلیون قطعه سکه طلای بهار آزادی در تمامی قطعات، به صورت پیشفروش عرضه شد. این اقدام، با هدف ایجاد ثبات در بازار و کاهش فرصتهای سفتهبازی طراحی شد.
-
بازار تجاری، سنگر مقابله با نوسانات ارزی
مهمترین خطر برای بازار توافقی، مداخله از بیرون بانک مرکزی برای سرکوب مصنوعی نرخ و بازگرداندن قیمتگذاری دستوری به این بازار است.
-
حکمرانی ارزی بانک مرکزی نباید تضعیف شود
با در نظر گرفتن اقدامات بانک مرکزی، ناترازیها و مشکلات ساختاری اقتصاد ایران و شوکهای متعدد سالجاری، نسبت دادن جهش ارزی به بانک مرکزی یا بازار تجاری، نسبتی با واقعیت ندارد.
-
چه کسانی از التهاب بازار ارز نفع میبرند؟
آگاهسازی عموم مردم نسبت به شایعهسازی و تشخیص اخبار جعلی یا بزرگنماییشده، میتواند قدرت تأثیر عملیات روانی را کاهش دهد. پلتفرمهایی نظیر تلگرام، اینستاگرام، توییتر و سایر شبکههای اجتماعی، بستری مهم برای نشر سریع اخبار و شایعات هستند.
-
سنگ بنای حذف دائم بازار غیررسمی ارز گذاشته شد
پس از پنج دهه انفعال، بانک مرکزی سرانجام تصمیم به تغییر ریل سیاستگذاری در حوزه ارز و تبدیل شدن از یک بازیگر منفعل به یک سیاستگذار فعال گرفت.
-
بانک مرکزی زمینه حذف بازارهای موازی ارز را فراهم کرد
مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به این موضوع که بازار ارز تجاری با عملکردی شبیه بورس توانسته گرهگشاییهای جدی در وضعیت بازار ارز ایجاد کند، تصریح کرد: راهاندازی بازار ارز تجاری، به نظر من یکی از اقدامات بسیار مثبت و بنیادی است که باید اتفاق میافتاد.
-
سایه هیجان بر نوسانات بازار ارز
بازار ارز غیررسمی طی ماههای اخیر با نوساناتی روبرو شده که نگرانیهایی را برای فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و مردم ایجاد کرده است.
-
اصلاح سیاستهای ارزی حرکت مثبتی توسط بانک مرکزی بود
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه بازار ارز تجاری ایدهای مثبت است که میتواند به نفع صادرکنندگان باشد، بیان داشت: باید به ناترازیها در حاملهای انرژی و بانکها و نظام ارزی و ریالی توجه کنیم و جلوی روند رو به افزایش تورم و کاهش ارزش پول را بگیریم.
-
مدیریت بانک مرکزی از بحرانهای ارزی جلوگیری کرد
عضو هیات علمی دانشگاه سمنان گفت: بانک مرکزی با ایجاد انضباط در حوزه بانکی توانست نقدینگی را کنترل و از تاثیر منفی آن بر بازار ارز جلوگیری کند.
-
نتایج مدیریت ارزی بانک مرکزی قابل توجه است
یک کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه، تدابیر و مدیریت بانک مرکزی، تا حد زیادی از بروز بحرانهای ارزی جلوگیری و نرخ ارز به طور نسبی مدیریت شد، افزود: سیاست تثبیت نرخ ارز که بانک مرکزی در دو سال اخیر به اجرا گذاشت، نقش مهمی در مدیریت بازار ارز ایفا کرد.
-
شاخص تورم بر مدار نزول
نشانه فروکش کردن انتظارات تورمی را میتوان در کاهش رشد نقطه به نقطه حجم پول مشاهده کرد.
-
بازار ارز تجاری چه اثری بر بازار سرمایه دارد؟
با ایجاد بازار ارز تجاری، وابستگی به بازارهای غیررسمی کاهش یافته و پیشبینیپذیری فعالیتهای کارگزاران اقتصادی بهبود مییابد.
-
ورود بانک مرکزی به حوزه تنظیمگری رمزارزها ضروری است
معاون فناوری بانک توسعه صادرات با بیان این مطلب که طبق گزارشهای بینالمللی، ۲۰ تا ۳۰ درصد پروژههای بانکداری دیجیتال موفق و بیش از ۷۰ درصد شکست میخورند، افزود: بانکها باید به سمت ایجاد پلتفرمهای خاصی بروند که امکان همکاری با شرکای تجاری سوم، یعنی فینتکها را فراهم کند.
-
مراقب عملیات روانی برای دستکاری بازار ارز باشید
در شرایط فعلی، یکی از مهمترین راهبردهای مقابله با انواع مختلف عملیاتهای روانی، افزایش سطح هوشیاری عمومی جامعه است.
-
اقدامات بانک مرکزی از افزایش ناترازی بانکها جلوگیری کرد
عضو هیات علمی دانشگاه الزهراء با بیان این مطلب که حمایت دولت از بانک مرکزی میتواند تأثیر قابل توجهی در دستیابی بانک مرکزی به اهداف خود و بهبود عملکرد آن داشته باشد ، گفت: کنترل ترازنامه بانکها و انحلال برخی مؤسسات، تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از افزایش ناترازی بانکها خواهد داشت.
-
کاهش وابستگی به دلار چشمانداز اقتصادهای نوظهور
دلارزدایی به کاهش قابل توجه استفاده از ارز آمریکا در تجارت جهانی و معاملات مالی اشاره دارد، با این حال سهم دلار در ذخایر ارزی جهانی، به ویژه در بازارهای نوظهور، کاهش یافته است.
-
اقدامات بانک مرکزی در نظارت بر بانکها مثبت است
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر این نکته که یکی از دلایل ناترازی، عدم توانایی در رتبهبندی اعتباری و اعتبارسنجی صحیح است، تصریح کرد: بانک مرکزی در حوزه نظارت بر عملکرد نظام بانکی، اقدامات خوبی را انجام داده است.
-
دلارزدایی از مبادلات مالی جهان سرعت گرفت
انعقاد پیمانهای پولی دو و چندجانبه، تشکیل پیمانهای اقتصادی و راهاندازی پیامرسانهای مالی مستقل از آمریکا، در دهه اخیر توسعه پیدا کرد و دلارزدایی باعث شده تا سهم دلار در پرداختهای بینالمللی و همچنین ذخایر کشورها کاهش یابد.
-
شهرت و اعتبار بانک مرکزی چه نقشی در کنترل تورم دارد؟
مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی معتقد است که اعتبار یک دارایی حیاتی برای بانک مرکزی است و بدون آن ممکن است سیاستهای اعمالی کماثرتر و اقتصاد بیثباتتر شود.