-
نودمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
نودمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
-
اقتصاد لتونی قربانی بزرگ رژیم ارزی میخکوب شده
اولین اتفاق ناشی از استقرار نظام ارزی میخکوب به یورو در اقتصاد لتونی، از دست رفتن استقلال عملکردی حقیقی بانک مرکزی این کشور بود.
-
ورود ارزهای دیجیتال به سیاستگذاری پولی کشورها
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: ارزهای دیجیتال با هدف کاهش وابستگی به نهادهای متمرکز مالی طراحی شدند و ماهیت غیرمتمرکزشان نیاز به ساختارهای سنتی را برطرف کرده است.
-
معضل تسهیلات تکلیفی در نظام بانکی
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بدون همسویی کامل سیاستهای پولی و مالی نمیتوان انتظار داشت که سیاستهای بانک مرکزی به ثمر بنشیند.
-
هزینههای نقض استقلال فدرال رزرو
تداوم مواضع منفی و تهدیدهای ترامپ همزمان با انتشار گزارشهای مختلف درباره برنامه وی برای برکناری پاول، بازارهای مختلف در آمریکا و جهان را تحت تاثیر قرار داد.
-
کتاب مقدمهای بر شهرت و اعتبار بانک مرکزی منتشر شد
کتاب مقدمهای بر شهرت و اعتبار بانک مرکزی منتشر شد
-
تجربه دانمارک در اجرای موفق نظام میخکوب ارزی
یکی از مزایای به کارگیری نظام ارزی ثابت در اقتصاد دانمارک، ایجاد ثبات در سیاستهای پولی، پایداری قیمتها و مهار تورم بود.
-
پول دیجیتال بانک مرکزی تعادل بین پول عمومی و خصوصی
مدیرعامل پیشین بانک بینالمللی توسعه گفت: پول عمومی و خصوصی باید همزیستی داشته باشند تا بهترین ویژگیهای هر دو پول که به ترتیب اعتماد و نوآوری است به دست آید.
-
بهکارگیری ابزارهای نوین در تامین مالی
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: سرمایهگذاری در تولید لزوماً نباید از منابع بانکی تأمین شود و راهحل واقعی، جذب سرمایههای خصوصی با ابزارهای مالی نوین است.
-
تقویت قدرت بانک مرکزی شایعات ارزی را خنثی میکند
تحلیلگر مسائل اقتصادی سوری گفت: در کشورهایی که کنترل قوی از سوی بانک مرکزی وجود ندارد، بسیاری از مردم تحت تاثیر شایعهها قرار میگیرند.
-
کدام بانکهای مرکزی اروپا نظام ارزی شناور دارند؟
تحقیقات نشان میدهد کشورهای اروپایی دارای درجه بالایی از دموکراتیک بودن، به دلیل عواملی چون شفافیت در ساختار تصمیمسازی سیاسی، تمایل به رژیم ارزی شناور پیدا میکنند.
-
شرط دستیابی به اهداف کلان اقتصادی چیست؟
پژوهشگر اقتصادی گفت: پیوند عمیق و هماهنگ میان سیاستهای پولی، مالی و تجاری، کلید ثبات کلان و رشد پایدار در اقتصاد ایران است.
-
اجازه دهیم بانک مرکزی وظایف ذاتی خود را انجام دهد
عضو انجمن اقتصادانان ایران گفت: باید بانک مرکزی در سیاستگذاری ارزی خود باید تلاش کند تا رانت و فاصله بین نرخهای ارز رسمی و بازار آزاد را به نوعی بپوشاند.
-
مروری بر عوامل و ریشههای انتظارات تورمی در اقتصاد ایران
معاون اسبق وزیر اقتصاد گفت: کنترل انتظارات تورمی نیازمند اجرای راهکارهایی مانند استفاده از نرخ بهره سیاستی، بهبود رفتار سیاستگذاران، تعاملات بینالمللی و کنترل حوادث غیرمنتظره است.
-
چالش کماظهاری در تجارت کالاهای بخش کشاورزی
صادرات بخش کشاورزی در یک دهه اخیر همواره بیش از ۱۰ درصد از کل صادرات غیرنفتی ایران را تشکیل داده است. تراز تجاری بخش کشاورزی نقش کلیدی در تغییر تراز تجاری غیرنفتی ایران دارد و واردات این بخش تأثیر تعیینکنندهای بر مثبت یا منفی بودن آن میگذارد.
-
ورود درست بانک مرکزی به مسئله ناترازی بانکها
پدیده ناترازی بانکها در بسیاری از کشورها معمولا بر اثر بحرانهای اقتصادی و ترکیدن حباب بازار داراییها و تنزل ارزش دارایی بانکها رخ میدهد.
-
مهمترین نقش بانک مرکزی در تحقق شعار سال، کنترل تورم است
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: بانک مرکزی، به عنوان نهاد مسئول کنترل تورم، باید تمام توان خود را برای مدیریت نرخ تورم به کار گیرد تا زمینه برای سرمایهگذاری مولد فراهم شود.
-
سیاست تثبیت به کاهش انتظارات منفی منجر میشود
نماینده سابق مجلس گفت: تثبیت نرخ ارز میتواند به تولید، تقویت ارزش پول ملی و حتی تأمین امنیت روانی جامعه کمک کند.
-
سلطه مالی دولت، سیاستهای ضدتورمی بانک مرکزی را با مشکل مواجه میکند
سلطه مالی دولت، سیاستهای ضدتورمی بانک مرکزی را با مشکل مواجه میکند
-
بحران تورمی مصر، حاصل ناهمسویی سیاستهای پولی و مالی
عدم همگرایی در سیاستهای پولی بانکداران مرکزی و سیاستهای مالی وضع شده توسط دولتهای مصر، این کشور را تا مرز بروز بحرانهای سیاسی و اجتماعی فراگیر پیش برد.
-
ترامپ به دنبال حذف رییس فدرال رزرو
تضعیف استقلال فدرال رزرو، میتواند به اقتصاد ایالات متحده آسیب جدی وارد کند و اعتبار این کشور را در نظام مالی بینالمللی خدشهدار کند
-
هشتاد و نهمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
هشتاد و نهمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
-
نیاز به اصلاحات نهادی در نظام بانکی داریم
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: دولت باید به صورت جدی به کاهش ناترازی بودجهای بپردازد و سلطه سیاست مالی بر سیاست پولی را کاهش دهد و بانک مرکزی باید با اصلاح نهادهای تأمین مالی، تقاضای کاذب برای منابع را کاهش دهد.
-
تکانههای سیاسی هزینه آرامش ارزی را بالا میبرد
استاد دانشگاه پرینستون گفت: تردیدی وجود ندارد که تنشهای سیاسی منطقهای، اغلب اثرات مخرب عمدهای بر اقتصاد دولتهای منطقه یا سایر نقاط دارد.
-
اشتباه سیاستگذاری باعث تورم ۶ هزار درصدی در برزیل شد
در برزیل، تورم ۵۰ درصدی با یک سیاستگذاری ناکارآمد پولی ابتدا به ۲۰۰ درصد، سپس به مرز ۱۰۰۰ درصد و ۴ ماه پس از آن، به ۶۰۰۰ درصد رسید
-
ثبات بازارها مهمترین اقدام در جذب سرمایهگذار است
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بخش دولتی به دلایل مختلف از جمله عدم توجه کافی به بازدهی سرمایه و هدررفت منابع، سرمایهگذار مناسبی محسوب نمیشود.
-
بازار ارز توافقی به اهداف خود رسید
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به بازار ارز توافقی، افزود: وقتی بانک مرکزی اختیارات کامل دارد، اما برخی نهادها هماهنگ عمل نمیکنند و یا اظهارات ضدونقیض دارند، طبیعی است که مدیریت ارزی دشوار میشود.
-
تنوعبخشی به ابزارهای ارزی جلوی سفتهبازی را میگیرد
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: وقتی گزینههای مطمئنتری مثل اوراق مصون از تورم و گواهی سپرده ارزی وجود داشته باشد، از حجم تقاضای سفتهبازانه در بازارهای طلا و ارز کاسته میشود.
-
تداوم آرامش بازار ارز کلید رشد سرمایهگذاری
طرح روی جلد شماره ۸۶ _ تداوم آرامش بازار ارز کلید رشد سرمایهگذاری
-
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۶
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۶