-
افزایش هزینه مبادله؛ مهمترین آسیب تحریمها به بخش خصوصی
افزایش هزینه مبادله؛ مهمترین آسیب تحریمها به بخش خصوصی
-
بازخوانی عملکرد بانک مرکزی در دهه اخیر
بازخوانی عملکرد بانک مرکزی در دهه اخیر
-
تحول نظام بانکی فرصت جدید اقتصاد ایران
طرح روی جلد شماره ۸۸ _ تحول نظام بانکی فرصت جدید اقتصاد ایران
-
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۸
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۸
-
مراسم رونمایی از کتاب چشمانداز متغیرهای پولی و تورم به روایت آمار
جدیدترین کتاب منتشره از سوی انتشارات موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز با عنوان "چشمانداز متغیرهای پولی و تورم به روایت آمار"، در مراسمی با حضور دکتر الهام غلامی"، نویسنده کتاب و علی نصیری اقدم، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی رونمایی شد.
-
موفقیت بانکداران مرکزی اتریش در اجرای سیاستهای ضدتورمی
بانک مرکزی اتریش در بین فدرال بانکهای اروپایی، یکی از درخشانترین کارنامهها در حوزه مدیریت مولفههای کلان پولی و ارزی، به ویژه شاخص نرخ تورم را دارد.
-
شوکهای متوالی سال ۱۴۰۳ کنترل تورم را دشوار کرد
استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به کنترل تورم، افزود: سلطه سیاستهای مالی بر پولی، مانع از کنترل موثر تورم و ایجاد ثبات اقتصادی شده است.
-
چرخه معیوب کسری بودجه و تورم؛ ریشه مشکلات اقتصادی
چرخه معیوب کسری بودجه و تورم؛ ریشه مشکلات اقتصادی
-
اجرای سیاست افزایش سرمایه بانکها ضروری است
استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: افزایش سرمایه بانکهای دولتی که اخیراً انجام شد، نمونهای از اقدامات حمایتی است که میتواند به تحقق شعار سرمایهگذاری در تولید کمک کند.
-
مسیر رشد غیرتورمی اقتصاد
سیاستهای پولی باید با احتیاط اجرا شوند تا از افزایش بیرویه نقدینگی که میتواند منجر به تورم شود، جلوگیری شود.
-
الزامات و مزیتهای افزایش کفایت سرمایه بانکها
پژوهشگر مسائل اقتصادی گفت: یکی از کلیدیترین الزامات برای ارتقای ثبات و استحکام نظام مالی در برابر شوکهای مختلف، افزایش سطح کفایت سرمایه بانکهاست.
-
ترکیب هوشمندانه ابزارهای ارزی و پولی برای کنترل تورم
یک پژوهشگر مسائل اقتصادی معتقد است که بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ توانست با استفاده از ابزارهای محدودی که در اختیار داشت، نوسانات ارزی و تورم را تا حد قابل قبولی مهار کند.
-
منابع مالی باید به سمت پروژههای دارای توجیه هدایت شود
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: سرمایهگذاری خارجی میتواند نقش کلیدی در تحول اقتصادی ایران ایفا کند، چرا که علاوه بر تامین منابع مالی، موجب انتقال تکنولوژی روز دنیا و تقویت مدیریت اقتصادی میشود.
-
ثبات پولی و مالی اقتصاد ایران در دسترس است
مشاور ویژه سابق دبیرکل سازمان ملل گفت: وظیفه بانک مرکزی شامل کمک به تامین مالی دولت به شیوهای باثبات، تثبیت سطح قیمتها، تثبیت اقتصاد ملی و دفاع از سیستم بانکی در برابر خطر سقوط است.
-
اقدام هوشمندانه بانک مرکزی هلند در مبارزه با تورم
هلند جز معدود کشورهای اروپایی بود که توانست با سیاستگذاریهای منحصر به فرد و کارآمد، نرخ تورم خود در محدوده مجاز هدفگذاری شده حفظ کند.
-
اثر فضای مثبت مذاکرات بر بازارهای مالی ایران
طراحی و اجرای یک بسته سیاستی و عملیاتی جامع برای حل و فصل بانکهای ناتراز، از جمله اصلاحات بانکی در دوران پس از توافق است.
-
کنترل بر رشد ترازنامه بانکها باید ادامه یابد
استاد اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: بانک مرکزی باید نظارت خود بر بانکها را تقویت کند، ناترازیهای بانکی را به صورت جدیتر پیگیری نماید و رشد ترازنامه بانکها را با دقت بیشتری کنترل کند.
-
جو روانی چگونه به انتظارات تورمی دامن میزند؟
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا (س) گفت: در اقتصاد ایران، حاکم بلامنازع نه سیاستگذار پولی، بلکه جو روانی و انتظارات تورمی است که از پیوند اقتصاد و سیاست نشات میگیرد.
-
اوراق گواهی سپرده خاص یکی از ابزارهای مناسب تامین مالی است
اوراق گواهی سپرده خاص یکی از ابزارهای مناسب تامین مالی است
-
تکانههای سیاسی آرامش ارزی را به مخاطره میاندازد
طرح روی جلد شماره ۸۷ _ تکانههای سیاسی آرامش ارزی را به مخاطره میاندازد
-
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۷
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۷
-
گفتوگو با کارشناس بازارهای مالی
حسن کاظمزاده، کارشناس بازارهای مالی در گفتوگو با تازههای اقتصاد به سوالات مطرح شده درباره چالشهای تامین مالی در ایران پاسخ داد و راهکارهای خود را ارائه کرد.
-
چالشهای جدید اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۵
پژوهشگر اقتصادی گفت: طی ماه گذشته، تضعیف چشمانداز رشد اقتصادی و افزایش انتظارات تورمی، نگرانیهایی را درباره افق کوتاهمدت اقتصاد جهانی ایجاد کرد.
-
سیاستگذاری کارآمد بانک مرکزی در بازار ارز
کارشناس اقتصاد بینالملل گفت: یکی از مهمترین سیاستهایی که بانک مرکزی در ماههای پیشرو باید دنبال کند، این است که بازار ارز توافقی به بهترین شکل ممکن اثرگذاری داشته باشد.
-
افزایش سهم تسهیلات تکلیفی از سبد اعتباری بانکها
مدرس دانشگاه گفت: تسهیلات تکلیفی اولویتهای سیاسی و اجتماعی را بر کارایی اقتصادی ترجیح میدهد و بخشهای مولد و خلقکننده ثروت را محروم میکند.
-
بازگشت به سیاست تثبیت
بازگشت به سیاست تثبیت، یکی از رویکردهای مهم در مدیریت اقتصادی است که هدف آن کاهش نوسانات اقتصادی و حفظ ثبات بازارهای مالی، قیمتها و نرخهای رشد اقتصادی است.
-
بایدهای خروج بازار ارز از چرخه شرطی شدن
ثبات نرخ ارز، پایهای برای پیشبینیپذیری تصمیمات تولیدکنندگان، خانوارها و دولت به شمار میرود. در سال ۱۴۰۲، بانک مرکزی کوشید با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی در مسیر ثبات بازار پول و ارز گام بردارد.
-
فعلا امکان تکنرخی کردن ارز را نداریم
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سیستم ارز تک نرخی باعث کاهش فساد و رانتهایی می شود که برای کلیت یک اقتصاد موفق و کارا، موثر و حتی ضروری است.
-
توسعه و تکمیل ابزارهای تامین مالی زنجیرهای
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اگر سیاست مالی دولت را از حیث انتشار اوراق و استقراض از بانکها با سیاست پولی بانک مرکزی برای تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد هماهنگ نکنیم، اتفاقی که میافتد این است که دولت بخش بزرگی از منابع را از بازار جمع میکند.
-
مسیر تبدیل بانک مرکزی فرانسه به قدرت مالی اروپا
در بحرانهای اخیر، بانک مرکزی فرانسه با اجرای سیاستهای پولی غیرمتعارف مانند برنامههای خرید دارایی و عملیات تامین مالی بلندمدت، به حفظ ثبات مالی کمک کرده است.