-
اقتصاد آلمان در گرداب چالشها
اقتصاد آلمان در سالهای اخیر با کاهش چشمگیری در نرخ رشد مواجه بوده و همچنین با چالشهای ساختاری جدی نیز روبرو است که مانع از رشد پایدار و بلندمدت میشوند.
-
مهار انتظارات، کلید کنترل پایدار تورم
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به کلید پایدار کنترل تورم، افزود: از مهمترین آثار تغییرات انتظارات تورمی در شبکه بانکی، افزایش سهم سپردههای کوتاهمدت و جایگزینی بازارهای موازی به عنوان محلی برای سرمایهگذاری است.
-
هدفگذاری تورمی چگونه به بانکهای مرکزی جهان راه یافت؟
آنچه که هدفگذاری تورمی را به عنوان یک الگوی کارآمد مدیریت مولفههای کلان مالی مطرح کرده است، مکانیزم اجرایی شفاف، سادهسازی شده و موثر این رویکرد است. هدفگذاری تورمی سیاستگذاران پولی را قادر میکند تا بر روی اهداف سیاستی داخلی خود مانند حفظ اشتغال کامل تمرکز کنند.
-
ردپای کسری بودجه در نوسانات نرخ رشد نقدینگی
بارزترین رویدادی که در سالجاری، رشد نقدینگی را از هدف بانک مرکزی دور کرد، افزایش کسری بودجه دولت بود. دلیل عمده کسری بودجه دولت در سالجاری، شدت گرفتن ناترازی در منابع و مصارف هدفمندی یارانههاست.
-
ترکیه به دنبال گزینههای جایگزین تامین مالی
ترکیه از یکسو تلاش دارد روابط خود را با غرب حفظ کند و از سوی دیگر، به دنبال متنوعسازی شرکای اقتصادی و ژئوپلیتیکی خود با بلوکهای اقتصادی غیرغربی مانند بریکس است. گسترش همکاریها با کشورهای بریکس میتواند به ترکیه امکان دهد تا در معادلات بینالمللی، گزینههای متنوعتری برای همکاری داشته باشد.
-
راهاندازی بازار ارز تجاری شجاعانه بود
مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی گفت: راهاندازی بازار ارز تجاری میتواند نقش بسیار مؤثری در ایجاد ثبات اقتصادی ایفا کند و در آینده نیز امکان تسهیل مبادلات با بانکهای جهانی را فراهم خواهد کرد.
-
سیاستهای مالی و پولی باید باهم هماهنگ باشند
طرح روی جلد شماره ۸۳ _ سیاستهای مالی و پولی باید باهم هماهنگ باشند
-
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۳
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۳
-
چرا مقایسه وضعیت فعلی نقدینگی با سال ۹۶ اشتباه است؟
سال ۹۶ به دلیل متاثر نشدن شاخص قیمتها از نقدینگی انتشار یافته، سالی استثنایی بوده و نمیتواند مبنای درستی برای مقایسه باشد.
-
بازار ارز تجاری اولین گام ایجاد یک بازار رقابتی و کارا است
کارشناس مسائل پولی و بانکی گفت: با ایجاد بازار ارز تجاری، بانک مرکزی میتواند نظارت بیشتری بر سازوکارهای مبادلاتی داشته باشد و به نوعی به سمت رسمی شدن شبکه پرداخت حرکت کند.
-
هشتاد و چهارمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
هشتاد و چهارمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
-
به روز و جامع بودن، دو ویژگی مهم کتاب «راهنمای انتظارات اقتصادی» است
به روز و جامع بودن، دو ویژگی مهم کتاب «راهنمای انتظارات اقتصادی» است
-
سیاست چندنرخی شدن بازار ارز نادرست بود
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سیاستهای نادرست دهه ۶۰، از جمله چندنرخی بودن ارز، اقتصاد ایران را به سمت رانت و ناکارآمدی سوق داد و بدون اصلاح ناترازیهای اقتصادی، وضعیت تغییر نخواهد کرد.
-
چرا بانک مرکزی ذخایر ارز و طلا را افزایش داد؟
مدیرعامل پیشین بانک تجارت با اشاره به افزایش ذخایر ارز و طلای بانک مرکزی، افزود: اگر بانک مرکزی بخواهد، میتواند ذخایر خود را به بازار تزریق کند و نرخ ارز را کاهش دهد، اما این کار را نمیکند، زیرا حفظ ساختار اقتصادی و جلوگیری از آسیب به تولید اولویت دارد.
-
کتاب «راهنمای انتظارات اقتصادی» دایرهالمعارف انتظارات است
کتاب «راهنمای انتظارات اقتصادی» دایرهالمعارف انتظارات است
-
پیامدهای بانکی خروج انگلیس از برگزیت
برگزیت یکی از مهمترین رویدادهای ۴۰ سال اخیر در تاریخ معاصر انگلیس محسوب میشود که موجب افزایش تراکنشهای برونمرزی شده و این امر، پیامدهایی در زمینه قیمتگذاری انتقالی و مالیات برارزش افزوده خواهد داشت.
-
مداخله هوشمندانه بانک مرکزی گرجستان برای نجات "لاری"
بانک ملی گرجستان در سالهای اخیر با استفاده از ابزارهایی مانند تنظیم نرخ بهره و کنترل عرضه پول، موفق به کاهش نرخ تورم شده و به منظور جلوگیری از نوسانات شدید لاری و تأثیرات آن بر تورم، مداخلات هوشمندانهای در بازار ارز داشته است.
-
شفافیت گزارشهای مالی افزایش یافت
معاون بانکداری خُرد بانک سینا با اشاره به اینکه چارهای نداریم جز اینکه به سمت بانکداری دیجیتال برویم، گفت: شفافیت در گزارشگری مالی افزایش یافته است.
-
راهاندازی بازار ارز تجاری اقدام مثبتی است
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به ابزارهای موثر بانک مرکزی در کنترل نرخ تورم، افزود: راهاندازی بازار ارز تجاری به تدریج به ایجاد یک بازار منسجم و حرکت به سمت نرخ تعادل واقعی ارز کمک میکند.
-
کاهش نرخ بازپرداخت وامهای بانکی در اروپا
نرخهای بهره در اروپا تحت تأثیر عوامل فرامرزی، از جمله سیاستهای پولی در ایالات متحده، نیز قرار دارند و کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا، باعث کاهش قابلتوجه سرعت بازپرداخت وامهای بانکها شده است.
-
سیاست فعال بانک مرکزی در مهار التهابات بازار طلا
اخیرا یک میلیون قطعه سکه طلای بهار آزادی در تمامی قطعات، به صورت پیشفروش عرضه شد. این اقدام، با هدف ایجاد ثبات در بازار و کاهش فرصتهای سفتهبازی طراحی شد.
-
نشست رونمایی کتاب "راهنمای انتظارات اقتصادی"
نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب دوجلدی "راهنمای انتظارات اقتصادی" به عنوان نخستین دانشنامه و دائرةالمعارف انتظارات به زبان فارسی با حضور مترجم و جمعی از اساتید و دانشگاهیان در موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز برگزار شد.
-
کسری بودجه اجازه تحقق اهداف کنترل تورم را نمیدهد
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه هدفگذاری تورمی در ایران بدون اصلاح ساختارهای اقتصادی، نتیجهای جز ناکامی نخواهد داشت، افزود: بهرغم اینکه کنترل تورم همواره یکی از اهداف بانک مرکزی بوده، اما سایر سیاستهای اقتصادی، اولویت بالاتری پیدا میکند.
-
شوکهای سیاسی، انتظارات تورمی جامعه را تشدید میکند
استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی گفت: ساختار اقتصادی کشور، به ویژه کسری بودجه و تمایل دولت به افزایش مخارج، به طور مستقیم بر تورم تأثیر میگذارد. همچنین، شوکهای اقتصادی و سیاسی که به اقتصاد ایران وارد میشود، انتظارات تورمی را افزایش میدهد و به این ترتیب، حتی اگر تورم در برخی دورهها کاهش یابد، این کاهش پایدار نخواهد بود.
-
نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب «راهنمای انتظارات اقتصادی» برگزار شد
نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب «راهنمای انتظارات اقتصادی» برگزار شد
-
تنشهای منطقهای اثر اقدامات بانک مرکزی را کاهش میدهد
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه انتظارات تورمی یکی از مباحث مهم امروز اقتصاد است، افزود: تجربه ونزوئلا نشان میدهد که انتظارات تورمی میتواند به طور ویرانگری بر سیاستهای اقتصادی تأثیر بگذارد و باعث شود که این سیاستها به جای نتیجهبخش بودن، در جهت معکوس عمل کنند.
-
کسری بودجه، مانع جدی در مسیر کنترل تورم
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه یکی از این عوامل ماندگاری تورم در ایران، کسری بودجه دولت است که بیش از ۴۰ سال است وجود دارد، بیان داشت: اگر بخواهیم تورم را کاهش دهیم، باید به طور جدی از اقتصاد دولتی و شرکتداری دولت فاصله بگیریم.
-
بازار تجاری، سنگر مقابله با نوسانات ارزی
مهمترین خطر برای بازار توافقی، مداخله از بیرون بانک مرکزی برای سرکوب مصنوعی نرخ و بازگرداندن قیمتگذاری دستوری به این بازار است.
-
امکان حذف دلار از مبادلات ایران و ترکیه وجود دارد
نماینده پارلمان ترکیه گفت: وقتی به کسری تراز تجاری ترکیه نگاه کنیم، آسیب وارده از ناحیه دلار، بیشتر روشن میشود و به نظر نمیرسد که بتوان گفت ترکیه کشوری موفق در مبارزه با تورم است. برای مبارزه مؤثر با تورم، ابزارهای سیاست مالی نیز باید به طور مؤثر مورد استفاده قرار گیرد.
-
کسری بودجه دولت به ناترازی بانکها دامن میزند
استاد اقتصاد دانشگاه هرمزگان با اشاره به این موضوع که علت اصلی تورم در ایران، بودجه دولت و نحوه هزینه کرد دولتی است، بیان داشت: بانک مرکزی به تنهایی با ابزارهای موجود، توانایی کنترل تورم را ندارد.