-
خنثیسازی موفق عملیات روانی در اقتصاد اقیانوسیه
منطقه اقیانوسیه به عنوان یکی از موفقترین الگوهای مدیریت روانی انتظارات مالی شهروندان و فعالان اقتصادی شناخته میشود. یکی از اقدامات موثر و موفق بانکداران مرکزی منطقه اقیانوسیه راهاندازی و فعالیت مستمر یک پایگاه مدیریت عملیات روانی مستقل بود.
-
الزامات سرمایهگذاری غیرتورمی در سال ۱۴۰۴
بانک مرکزی طی سه سال اخیر تلاش کرد تا با سیاستهای مختلف، عوامل موثر بر تورم را مهار کرده و این عامل بیثباتی اقتصادی را تا حدی کنترل کند.
-
مسیر حرکت اقتصاد کلان در ۱۴۰۳ چگونه بود؟
سال ۱۴۰۳ را میتوان از منظر تجارت خارجی یک سال موفق برای ایران قلمداد کرد که بهرغم پابرجا ماندن تحریمها، حجم مبادلات تجاری کشور افزایش یافت و رکوردهای جدیدی در صادرات غیرنفتی به ثبت رسید.
-
مداخلات کاهش یابد، بانک مرکزی امکان کنترل تورم دارد
رییس کل اسبق بانک مرکزی گفت: اگر نهادهای مداخلهگر سیاستهای خود را بازبینی کنند و به بانک مرکزی اجازه دهند تا با استقلال بیشتری عمل کند، حتی با وجود ابزارهای محدود، امکان مهار تورم و هدایت اقتصاد به سمت ثبات وجود خواهد داشت.
-
طراحی پیوست رسانهای برای اعلام سیاستهای بانک مرکزی
بررسی نشان داده که هر بار حضور رییس کل در رسانه، تأثیر معناداری بر تغییرات قیمتی در بازار ارز، سکه و شاخص کل بورس از خود به جا گذاشته است.
-
حمله تعرفهای ترامپ به معیشت آمریکاییها!
صنایع آمریکایی باید خود را برای یک دوره طولانی از عدم قطعیت تجاری و اختلالات بالقوه آماده کنند.
-
انتظارات جلوی کاهش بیشتر نرخ تورم را گرفت
پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور و شوکهای داخلی و خارجی که در یک سال گذشته بر اقتصاد ایران تأثیر گذاشتهاند، کنترل انتظارات تورمی برای بانک مرکزی و دولت کار دشواری است.
-
گلوگاههای تحریک تورم در اقتصاد ایران کجاست؟
رئیس بنیاد علمی اکو گفت: کسری بودجه مداوم همراه با بیانضباطی مالی، ضعف در تولید و بهرهوری، وابستگی به واردات و تأثیر نرخ ارز، از عواملی هستند که به تشدید تورم کمک کردهاند.
-
سوداگری در بازار ارز الجزایر چگونه مهار شد؟
بانک مرکزی الجزایر توانست جذابیت خرید و فروش سوداگرانه دلار و یورو در بازارهای غیررسمی را با کاهش شدید روبرو کند و از ویژگیهای منحصر به فرد و تا حدودی عجیب اقتصاد داخلی الجزایر این است که در این کشور، ماهیت مستقلی با عنوان صرافی وجود ندارد.
-
ایستادگی مقام پولی در مقابل شوکهای برونزای ۱۴۰۳
بانک مرکزی اگرچه با سیاستهای پولی فعال و بازارسازی در بازار ارز تلاش کرد از شکلگیری حباب در بازار ارز جلوگیری کند، اما همچنان نقش شوکهای برونزا در بازار ارز را نمیتوان انکار کرد.
-
چرا بانک مرکزی در بازار طلا ایفای نقش میکند؟
بانک مرکزی به منظور کنترل انتظارات تورمی، حضور فعالی در بازار طلا، به ویژه از طریق ابزارهایی مانند پیشفروش و حراجهای سکه، داشته است.
-
بانک مرکزی به تنهایی قادر به کنترل تورم و نرخ ارز نیست
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بانک مرکزی به تنهایی قادر به حل مشکلاتی مانند تورم، ناترازی بانکها و افزایش نرخ ارز نیست و کسری بودجه پایدار دولت، یکی از عوامل اصلی تورم در سالهای اخیر بوده است.
-
بانک مرکزی مصر بساط سفتهبازان ارز را برچید
بانک مرکزی مصر با کنترل یکپارچه بازار ارز رسمی، ارزش پوند مصر را افزایش و حجم تقاضای سفتهبازی در بازارهای غیررسمی را به شدت کاهش داد.
-
افزایش کفایت سرمایه بانکها باید با جدیت ادامه یابد
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: تسهیلات تکلیفی منابع بانکها را محدود کرده و باعث ایجاد ناترازی در ترازنامههای بانکی شده است. همچنین، بانک مرکزی باید کنترل بیشتری بر روشهای بانکها در مصرف منابع و اعطای تسهیلات اعمال کند.
-
سیاستگذاری ارزی در شرایط زنجیره شوکها
همراه شدن شوکهای بیسابقه با مسائل ساختاری ایران در سال ۱۴۰۳، مدیریت بازار ارز کشور را به مراتب سختتر از سال ۱۴۰۲ کرد و راهاندازی بازار ارز تجاری و برچیده شدن سامانه نیما، شاخصترین اقدام بانک مرکزی برای مدیریت ارزی کشور بود.
-
انتظار حل تمام مشکلات توسط بانک مرکزی منصفانه نیست
معاون ارزی اسبق بانک مرکزی گفت: این انتظار که بانک مرکزی به تنهایی اقتصاد را درمان کند، منصفانه نیست. در کشور ما، تورم و نرخ ارز اغلب به عنوان علت مشکلات اقتصادی دیده میشوند، در حالی که اینها در واقع معلول مشکلات ساختاری اقتصاد هستند.
-
گفتوگو با کارشناس مسائل اقتصادی
علیرضا توکلی کاشی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار هفتهنامه تازههای اقتصاد، به سوالات مطرح شده پیرامون سیاستهای بانک مرکزی، چالشها و موانع پیش رو پاسخ داد.
-
هشتاد و پنجمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
هشتاد و پنجمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
-
مقام پولی به دنبال توسعه ابزارهای نوین مالی
تأمین مالی مناسب نه تنها حجم تولید را افزایش میدهد، بلکه امکان ورود به پروژههای تحقیق و توسعه، بهبود کارایی و بهرهوری را نیز فراهم میآورد. در شرایطی که محدودیت منابع بانکی، مانعی جدی در برابر تأمین مالی بخش تولید به شمار میرود، توسعه شیوههای نوین تأمین مالی، فرصتی برای بنگاهها و اقتصاد کشور محسوب میشود.
-
دو عامل اصلی تداوم انتظارات تورمی
استاد اقتصاد دانشگاه گلستان گفت: زمانی که سیاستهای اقتصادی هماهنگ نباشند و هر بخش به صورت جداگانه و بدون توجه به تأثیرات متقابل عمل کند، نتیجه معمولاً تشدید مشکلات اقتصادی از جمله تورم است.
-
ایستادگی مقام پولی در مقابل چالشهای ساختاری اقتصاد ایران
این مقاومت نشان میدهد که بانک مرکزی و نهادهای پولی سعی در کنترل نقدینگی، حفظ ارزش پول ملی و مدیریت سیاستهای پولی دارند.
-
چگونه بانک مرکزی دارای شهرت و اعتبار داشته باشیم؟
عضو هیات علمی مرکز پژوهشهای مجلس گفت: ایجاد اعتبار برای بانک مرکزی مستلزم آن است که بانک مرکزی بر وظیفه اصلی خود که کنترل تورم یا حفظ ارزش پول ملی است، تمرکز کند و یکی از مهمترین دلایل اهمیت شهرت بانک مرکزی، اثربخشی آن بر سیاستهای پولی است.
-
گفتوگو با آصفری، نماینده سابق مجلس
محمدحسن آصفری، نماینده سابق در مجلس ضمن بیان دیدگاههای خود درباره اثرات منفی و مثبت تصمیمات مجلس بر کارکرد نظام بانکی، اقدامات بانک مرکزی را در حوزههای مختلف، مورد نقد و بررسی قرار داد.
-
سایه کسری بودجه بر سر نرخ رشد نقدینگی
سایه کسری بودجه بر سر نرخ رشد نقدینگی
-
راهاندازی بازار ارز تجاری به مدیریت موفق ارزی کمک میکند
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: سامانه ارز توافقی با هدف نزدیکتر کردن نرخ ارز به مکانیزم عرضه و تقاضا طراحی شده و کشورهایی که در مدیریت ارز موفق بودهاند، نیز همین مسیر را طی کردهاند.
-
پیشفروش سکه از جهش نرخ ارز جلوگیری کرد
مداخلههای کوتاهمدت بانک مرکزی مانند پیشفروش سکه و واردات طلا توانست در مقاطع حساس از افزایش بیش از حد نرخ ارز جلوگیری کند.
-
بانک مرکزی اروپا چگونه عمل میکند؟
بانک مرکزی اروپا یک مجموعه ابزار یا ابزارهای مختلف دارد که برخی از آنها برای پاسخ به نیازهای خاص توسعه یافتهاند.
-
بانک مرکزی به وظایف خود عمل کرد
معاون اسبق نظارت بانک مرکزی گفت: نظارت بانک مرکزی بر بانکها در حال حاضر قابل قبول است، اما باید سختگیری بیشتری در مورد افرادی که مسئولیتهای کلیدی در شبکه بانکی بر عهده میگیرند، اعمال شود.
-
گرایش کشورها به تعیین هدف تورمی تک رقمی
یکی از الزامات هدفگذاری تورمی این است که بانک مرکزی قادر باشد سیاست پولی طراحی شده را با درجهای از استقلال عملیاتی حقیقی خود هدایت کند.
-
شوک منفی به تولید از عوامل اصلی تورم است
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به عوامل ایجاد تورم، گفت: در کشورهای توسعهیافته که تورمهای پایین دارند، شوکهای عرضه شدیدی مانند ایران وجود ندارد و افزایش دستمزدها نیز در حد معقول و متناسب با رشد تولید است.